Harta emoțiilor – ECHILIBRARE
„Emoția (din franceză émotion, italiană emozione[1]) este definită ca o reacție afectivă de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțită adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate.[1] Emoția poate fi clasificată ca un sistem de apărare, întrucât psihologic emoția afectează atenția, capacitatea și viteza de reacție a individului dar și comportamentul general.”
Evoluția emoțiilor de-a lungul a trei ședințe de terapie psiho- emoționala.
1. Imagine harta emoții obținută la PRIMA ședință
2. Imagine obținută la cea de-a doua ședință
3. REZULTATUL obținut in urma celei de-a treia ședințe.
În mod normal, în momentul în care suntem echilibrați psiho- emoțional harta emoțiilor ar trebui să arate ca si in imaginea denumita „ședința 3”, adică un rezultat obținut in TREI ședințe de terapie!
Observați că în imaginea inițială exista vârfuri pe acel grafic; e necesar ca acestea să fie corectate, pentru a obține un echilibru!
Conform definiției: „Emoția poate fi clasificată ca un sistem de apărare, întrucât psihologic emoția afectează atenția, capacitatea și viteza de reacție a individului dar și comportamentul general”. Este perfect normal sa reacționam prin emoții la factorii externi, dar in momentul in care doua, trei sau mai multe emoții ne afectează atenția, capacitatea și viteza de reacție, dar și comportamentul în general pe o perioadă mai lungă de timp, scade foarte mult adaptabilitatea și reacția noastră la stres, ceea ce în final poate să scadă considerabil inclusiv sistemul imunitar.
Acest tip de terapie acționează în subconștientul nostru echilibrând emoțiile care tind să dezechilibreze sistemul pe termen lung, crescând în acest fel inclusiv rezistența noastră la factorii stresori.
Mulțumim pentru încredere!