Psoriazis

Psoriazis

Văzut de la suprafață, psoriazisul este considerat o boală a pielii, însă, de fapt este o boală a sistemului imunitar. Într-un procent de 3% psoriazisul este transmis genetic.

Cauze ale psoriazisului

Apariția psoriazisului este declanșată de o COMBINATIE de factori ai sistemului imunitar. Lăsând deoparte moștenirea genetică, apariția psoriazisului poate avea și următoarele cauze:

  • consumul anumitor medicamente
  • abuz al consumului de alcool
  • condițiile climatice: în general vremea rece și uscată
  • anumite tipuri de infecții cum ar fi cele cutanate, la nivelul pielii
  • stresul

Simptome ale psoriazisului

Psoriazisul este de regulă o boală care nu dă prea multe semne, însă în forma sa avansată se pot depista leziunile de la suprafața pielii cu următoarele simptome:

  • Piele uscată, crăpată, ce provoacă mâncărimi ce poate ajunge să și sângereze.
  • Prezența unor pete roșiatice pe suprafața mâinilor și a picioarelor.
  • Erupții cutanate.
  • Zone inflamate.
  • Unghiile capătă un aspect deformat.

Cum se tratează psoriazisul?

În funcție de gravitatea bolii, o variantaeste tratamentul medicamentos sau fototerapia. Se pot folosi si creme care mențin pielea hidratată, insa de cele mai multe ori ele se aplica constant, la intreruperea folosirii leziunile se activeaza din nou.

Cu cât ai pielea mai hidratată, cu atât reduci disconfortul creat de mâncărimi, dar și numărul leziunilor.

Fototerapia – este un tratament în care te expui de 3 până la 5 ori pe săptămână unor radiații controlate ce au ca scop remiterea leziunilor.

Terapie Healthy Vibe

Încărcare dispozitiv Q Vibe – MEDIUM – psoriazis

  • terapie sedinte biofeedback pentru echilibrare psiho-emotionala

Testimoniale

Provocările Adolescenței: Obiceiuri, Igienă și Alimentație

Introducere Adolescența reprezintă o etapă crucială în dezvoltarea umană, fiind marcată de transformări fizice, emoționale și sociale. În această perioadă, băieții adolescenți se confruntă cu provocări variate legate de sănătate, de la…

Detoxifierea – Cheia reîntineririi organismului

Detoxifierea este un proces pe care corpul nostru îl efectuează zilnic, în mod natural, „însă în lumea modernă, expunerea la toxinele din alimentele procesate, poluarea, pesticide, apa și stilul de viață nesănătos…

Transformarea Hipertensiunii Arteriale prin Terapia Biofeedback Remote

Ce este hipertensiunea arterială? Hipertensiunea arterială (HTA) sau tensiunea arterială crescută este o afecțiune în care forța exercitată de sânge asupra pereților arterelor este constant prea mare. Considerată adesea o „boală tăcută”,…

Studiu de Caz: Viroza Respiratorie

Cum Biofeedback-ul Remote a îmbunătățit starea generală în câteva ore Pe 2 septembrie 2024, am avut o ședință de biofeedback remote cu un copil care prezenta simptome de viroză respiratorie. În cadrul…

Chakrele: Harta energetică a corpului și impactul lor asupra sănătății

Introducere în Sistemul Chakrelor Chakrele sunt centre energetice ale corpului nostru, situate de-a lungul coloanei vertebrale. Fiecare chakră are o culoare specifică și influențează anumite organe și funcții fiziologice, cât și emoționale.…

Biofeedback Remote și Echilibrarea Emoțiilor – Silvian Țecu

În drumul către echilibru emoțional și bunăstare durabilă, biofeedback remote este un instrument terapeutic valoros. Această metodă inovatoare nu doar atenuează efectele emoțiilor, ci cercetează și tratează cauzele lor fundamentale. Emoțiile, cu…

Emoțiile și Traumele: O poveste nespusă a subconștientului

Emoțiile și traumele sunt ca un fir invizibil care ne țes viața, încă dinainte să ne naștem. Ele influențează modul în care gândim, simțim și reacționăm în fiecare moment. Însă, ce se…

Biofeedback Remote și Echilibrarea Emoțiilor – Olimpiu Bulzan

STUDIU DE CAZ antreprenor, Olimpiu Bulzan Timiș Press & Colosseum Timișoara   Pentru a atinge un echilibru emoțional durabil și o bunăstare holistică, biofeedback remote s-a dovedit a fi o metodă revoluționară…

Hipertensiunea Arterială: Cum Poate Terapia prin Biofeedback Remote Să Facă Diferența?

Ce este Hipertensiunea Arterială? Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub denumirea de tensiune arterială crescută, este o afecțiune comună în care forța sângelui împotriva pereților arteriali este constant prea mare. Această forță crescută…

Citește eticheta: De ce ingredientele ascunse pot afecta sănătatea ta mai mult decât crezi!

Te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în alimentele pe care le consumi zilnic? Ingredientele ascunse pe etichetele alimentare pot avea un impact major asupra sănătății tale. Află cum poți decoda aceste informații…